top of page

Strategii de bază pentru Hold’Em no limit

Există o diferenţă substanţială între varianta limit a jocului Texas hold’em şi cea no limit, diferenţă care vizează poziţia la masa de joc şi valoarea mâinii. Vei vedea, de exemplu, că în jocul no limit poziţia este mult mai importantă. Explicaţia e una simplă: nefiind o limită maximă a pariului şi jucându-se pe mai mulţi bani, obiectivele pe care ţi le stabileşti depind de poziţia ta la masă şi vor avea un impact mai mare asupra bankroll-ului tău. Dacă reuşeşti cumva să prinzi pe cineva în capcană, vei avea şansa de a-i lua acestuia toate jetoanele, nu doar de a câştiga câteva pariuri în plus, cum se întâmplă în Limit Hold’em.
În pokerul no limit, cărţile mari şi consecutive au în general o valoare mult mai mică. Ele te pot ajuta fie să câştigi sume mici, fie să pierzi foarte mult. Perechile, însă, îşi măresc constant valoarea într-un joc Texas hold’em no limit. Ele îţi permit să prinzi alţi jucători în capcană, în special pe cei cu perechi mari, să le iei acestora tot bankroll-ul sau să dublezi măcar valoarea potului la o rundă de pariere.
Când joci no limit, înainte de toate, este foarte important să ţii o evidenţă strictă a banilor cheltuiţi de tine şi de adversarii tăi. Variaţiile numărului de jetoane influenţează mâna respectivă, iar tu trebuie să fii foarte receptiv la acest lucru, aşa că urmăreşte mereu cu atenţie sumele de bani de pe masă, dar şi mărimea potului. Obiectivul tău în acest tip de joc este să-i laşi pe ceilalţi fără bani, nu doar să câştigi poturi mici.
Să luăm următorul exemplu pentru a înţelege mai bine de ce sunt atât de importante sumele de bani de pe masă.
Să presupunem că ai 250$, iar adversarul tău are 25$. Jucaţi cu blinduri de 1-2$. Tu pariezi small blind-ul şi ai în mână o damă şi un valet de aceeaşi culoare. Adversarul tău este primul care trebuie să parieze şi intră all in. Toţi ceilalţi jucători îşi dau seama de risc şi renunţă, după cum se obişnuieşte într-o asemenea situaţie. Tu te confrunţi în acest moment cu următoarea problemă: nu ştii dacă să dai call şi să rişti 24$ ca să câştigi doar 25$ sau să renunţi şi tu. Soluţia? Nu ar trebui să-ţi asumi riscul şi să pariezi pentru un câştig atât de mic. Dacă, însă, adversarul tău ar avea 250$, ca şi tine, atunci riscul ar fi acceptabil, deoarece poţi câştiga o sumă de 10 ori mai mare decât pariul tău.

© 2013 by ♣ POKER CLUB ROMANIA. Toate drepturile rezervate. Acest site nu va fi responsabil pentru nicio pierdere suferită de dumneavoastră din orice motiv, inclusiv din cauza recomandărilor făcute pe site sau sfaturilor vreunuia dintre autori. Prin folosirea acestui site vă declaraţi de acord cu regulamentul utilizatorului.

bottom of page