top of page

Cum să câştigi la poker – Sfaturi pentru începători

Pokerul este unul din puţinele jocuri în care câştigătorul e desemnat în funcţie de banii pe care îi câştigă şi nu în funcţie de numărul mâinilor pe care le câştigă. Deşi în poker contează mai mult îndemânarea decât norocul, şi începătorii pot fi câştigători, motiv pentru care pokerul este un joc atât de popular.
În calitate de începător, poţi folosi câteva trucuri pentru a-ţi mări şansele de câştig. De exemplu, este foarte important să ştii când să pariezi şi când nu. Este de asemenea important să înveţi în timp ce joci, privind cum acţionează alţi jucători şi, mai ales, asumându-ţi alegerile şi modul de joc. O altă idee bună e să ţii un fel de jurnal al jocurilor la care ai participat şi al modului în care s-au desfăşurat.
Pentru începători, cel mai distractiv este să descopere şmecheriile jocului. E puţin probabil să înveţi ceva cu care să păcăleşti un jucător experimentat, dar vei afla cu siguranţă lucruri cu care îţi vei putea învinge tovarăşii la un joc ca-ntre prieteni. Ai grijă, totuşi, să nu foloseşti prea des aceste trucuri, pentru că vei fi în scurt timp dezavantajat. Oricât de interesante ar fi aceste şmecherii, foloseşte-le doar ca să câştigi şi nu pentru că sunt distractive în timpul jocului.
Poate cel mai important truc pe care-l vei învăţa vreodată în poker este când să pariezi şi când să-ţi păstrezi banii. Când primeşti cărţi bune, este foarte tentant să pariezi mai mult decât trebuie. Foarte înţelept este să debutezi cu un pariu mic, după care să-ţi observi adversarii şi să încerci să ghiceşti ce cărţi au. Dacă e cazul, renunţă, chiar şi cu o mână bună. Dacă nu înveţi când să renunţi, nu vei câştiga prea des. Este deosebit de important pentru un novice să înveţe când să nu mai mărească potul, pentru că nu e suficient să crezi numai că îl vei câştiga, iar adversarii tăi abia aşteaptă să-ţi ia banii.
Observarea celorlalţi jucători este altă parte esenţială a jocului de poker. Cel mai eficient mod de a învăţa cum să câştigi este să găseşti o persoană foarte pricepută şi să urmăreşti ceea ce face. Reţine faptul că „veteranii” nu-şi folosesc şmecheriile la fiecare mână, fii atent la modul cum pariază şi cum aşteaptă să le vină rândul. Vei vedea şi că atunci când simt că mâna lor nu mai e bună, nu mai pariază.
Foarte importantă este şi responsabilitatea noilor jucători pentru modul în care joacă. E uşor să pui o pierdere pe seama ghinionului, însă acest mod de gândire îţi va crea mai multe probleme decât orice altceva. Fii responsabil şi acceptă faptul că pokerul e un joc bazat pe îndemânare şi că numai tu controlezi modul în care îţi foloseşti sau nu-ţi foloseşti cărţile pe care le ai.
Responsabilitatea în poker se învaţă foarte bine ţinând un jurnal al jocurilor la care participi. Nu e nevoie de ceva complicat din moment ce tu vei fi singura persoană care îl va vedea. Totuşi, jurnalul trebuie să conţină o evidenţă cât mai strictă a jucătorilor, timpului de joc, banilor pariaţi, precum şi a punctelor tale slabe şi forte din timpul jocului. Astfel, îţi vei îmbunătăţi strategia pentru următoarele jocuri desfăşurate în compania aceloraşi adversari.

© 2013 by ♣ POKER CLUB ROMANIA. Toate drepturile rezervate. Acest site nu va fi responsabil pentru nicio pierdere suferită de dumneavoastră din orice motiv, inclusiv din cauza recomandărilor făcute pe site sau sfaturilor vreunuia dintre autori. Prin folosirea acestui site vă declaraţi de acord cu regulamentul utilizatorului.

bottom of page